Detailoverzicht

Datum: 1/3/2018
Tijd: 17:30 - 18:45

Surfing with wavelets, lezing Ingrid Daubechies

Prof. Ingrid Daubechies, wereldautoriteit op het gebied van wavelets, brengt een unieke lezing over haar passie. Ze geeft een antwoord op de vragen: 

- Wat zijn wavelets?

- Hoe werken ze?

- Waarom zijn ze nuttig voor beeldverwerking en -compressie?

Klinkt dit allemaal behoorlijk abstract? Geen nood! Prof. Daubechies gaat daarna namelijk verder met het bespreken van hoe wavelets recentelijk zijn toegepast bij de studie van schilderijen van Van Gogh, Gauguin en Giotto.

Deze lezing is niet te missen aangezien prof. Daubechies niet vaak in ons land verblijft en ze één van onze meest vooraanstaande wiskundigen is.

 

Barones Ingrid Daubechies is professor aan de Duke universiteit en voormalig voorzitter van de International Mathematical Union. Ze behaalde haar doctoraat in de theoretische fysica aan de Vrije Universiteit Brussel. Haar bijdragen aan de theorie van wavelets liggen aan de basis van de jpeg-standaard.

De lezing gaat door op 1 maart om 17u30. Gelieve uw aanwezigheid hier aan te geven, zodat we het aantal aanwezigen kunnen schatten.

Plaats: Jozef Plateauzaal
Organisator: PRIME
Datum: 6/3/2018
Tijd: 19:00

Gastlezing Esko: “The mathematics of color conversions”

Gastlezing Esko: “The mathematics of color conversions”.
Veel studenten vragen zich af wat voor job zij kunnen uitvoeren. Kristof Vanderhoydonck een wiskundige, oud Prime-bestuurslid en werknemer van Esko zal ons wat meer vertellen over zijn huidige job. Kristof zal eerst zichzelf voorstellen en vervolgens uitleggen aan welke projecten hij werkt. Tot slot zal hij nog enkele tips meegeven voor studenten die werk zoeken.

Esko is een bedrijf dat software levert om verpakkingen te ontwikkelen en te printen. Kristof werkt in een R&D team dat zich bezig houd met de kleuren van de verpakkingen. Daarvoor gebruikt hij computationele meetkunde, zoals triangulaties en zoek-algoritmes in grafen./

Plaats: A3
Organisator: Prime