Infodagen

Er zijn twee soorten informatiedagen, deze georganiseerd door de Vlaamse overheid, en deze door de universiteit. Daarnaast is er nog het persoonlijke cursuscruisen.

SID-in

In elke provincie gaat aan het begin van het burgerlijk jaar een SID-in door. Alle Vlaamse instellingen die hoger onderwijs verstrekken, zijn op deze beurs aanwezig met informatie over hun studierichtingen. Je vindt de data per provincie en meer informatie hier.

Infodag aan UGent

Infodag Éénmaal per jaar organiseert de Faculteit Wetenschappen van UGent een infodag, waarop je de richting wiskunde beter kan leren kennen. Je kan er cursussen inkijken en bovenal al je vragen stellen aan studenten, professoren en assistenten. Op een voordracht in een auditorium wordt de opleiding wiskunde grondig voorgesteld.

Op deze infodag zijn ook de opleidingen informatica, fysica, geografie, geologie, biologie, chemie en biochemie & biotechnologie aanwezig.

De volgende infodag vindt plaats

  • op zaterdag 18 maart 2017 van 9:30 tot 13:00
  • in het ICC, Citadelpark, 9000 Gent.

Er wordt gevraagd om vooraf in te schrijven via de UGent-website. Deze infodag wordt ten zeerste aangeraden voor iedereen die de opleiding wiskunde overweegt.

De voorbije infodag vond plaats op zaterdag 18 maart 2017.
De presentatie die getoond wordt op de infostand kan men hier terugvinden in hier of in ppsx.
De voorstelling van de opleiding door haar voorzitter vind je hier in pdf of in pps