Computerondersteuning

Moet ik een computer hebben?

Niet voor de opleiding wiskunde. Een eigen computer of laptop is een gemak voor elke universiteitsstudent, maar is niet noodzakelijk voor een wiskundestudent. De schaarse individuele opdrachten op computer kunnen volbracht worden in één van de talrijke computerzalen op de Sterre (bijvoorbeeld in wiskundegebouwen S9 en S23 of in de bibliotheek in S2).

Moet mijn computer speciale specificaties of programma's hebben?

Neen. Alle nuttige programma's, zoals een LaTeX-tekstverwerker en computeralgebrasystemen, zijn via Athena, de cloud computing-service van de UGent, beschikbaar en kunnen uitgevoerd worden met de meest standaard computer.

Moet ik een goede rekenmachine hebben?

Helemaal niet: in onze opleiding worden geen rekenmachines gebruikt, enkel computers. Er worden voornamelijk stellingen bewezen, in plaats van numerieke uitkomsten uitgerekend. Enkel voor het examen van het vak Algemene Natuurkunde kan een standaard rekentoestel nodig zijn.

Kan ik een laptop aankopen via de universiteit?

In de zomer van 2013 is dit mogelijk (vanaf 1 augustus). UGentstudenten kunnen aan verminderde prijs een Dell Notebook aanschaffen, omdat de UGent een contract sluit met Dell voor een grote levering, waardoor de scherpste prijs kan gegarandeerd worden. Meer informatie vindt men op de website van Directie ICT: Notebookactie.