Korneel Debaene (1ste sem, 2de ma, Oslo, 2010)

In 2010 heb ik een semester in Oslo gespendeerd. Het eerste semester start daar al midden augustus, dus volop in onze vakantie vloog ik met een volle valies richting het noorden. Het zomerweer met de lange dagen en korte nachten, mooi (maar niet erg warm) weer zorgde voor een blijvend vakantiegevoel.

De administratieve regelingen vielen in het efficiënt geregelde Noorwegen zeer goed mee. Op een paar uur tijd had ik de sleutels van mijn kamer, na een weekje kwam mijn roommate ook aan, en vrij snel voelde ik me helemaal thuis. Mijn thuis daar was een studentendorpje van eerder grijze gebouwen in de uiterste rand van Oslo. Een directe metrolijn naar de campus en het centrum van de stad, en tegelijk op 5 minuutjes van het prachtige meer Sognsvann en talloze andere naamloze bossen en meren.

Mijn Erasmus-ervaring was schitterend op veel vlakken. Het meest heb ik genoten van de vriendschappen met Noren en mede-Erasmussers, de prachtige natuur en ook wel een beetje de uitdagende wiskundevakken. Enorm interessant om de lokale specialiteiten en klemtonen van een ander wiskundedepartement te leren kennen. Ook heb ik met de Noorse cultuur kennis gemaakt, onder andere door in een studentenkoor mee te zingen en Noorse vocale muziek te zingen.

En toen was het plots december, met mondelinge examens op hoogdagen als Sinterklaas en her en der trieste afscheidsfeestjes. Voor kerst was ik al terug in Belgie, mooie timing maar toch had ik er graag nog wat langer gebleven!