Studentenverenigingen

Wie ook na de lessen graag zijn tijd invult met allerlei meer of minder nuttige en sociale bezigheden, kan in Gent terecht in het drukke verenigingsleven. Wiskundestudenten kunnen terecht bij (onder andere) WiNA en PRIME.

  • WiNA (wina.ugent.be) is de oudste studentenvereniging aan de faculteit wetenschappen en verenigt studenten wiskunde, informatica en natuurkunde. WiNA staat in voor de distributie van sommige cursussen en verzorgt de introdag. Ook organiseren ze verscheidene activiteiten, gaande van studeren@S9, een jobbeurs, ... maar ook meer ontspannende activiteiten zoals een pokertoernooi, een openingsfuif en nog vele andere.
  • PRIME (prime.ugent.be) is een jongere vereniging die zich richt op studenten wiskunde en al wie verder nog in wiskunde geïnteresseerd is. PRIME houdt als centraal aankopingspunt de interesse in wiskunde en het ontmoeten van mensen die deze interesse delen aan. Jaarlijks organiseert PRIME bijvoorbeeld een wiskundewedstrijd (de PUMA), lezingen, spelletjesavonden, vele problem-solving avonden en een grote quiz.
  • VVN (student.ugent.be/vvn) is de Vereniging voor Natuurkunde, vergelijkbaar met PRIME.
  • Zeus (zeus.ugent.be) is de werkgroep Informatica, vergelijkbaar met VVN en PRIME.
  • Er zijn zo'n 140 verenigingen, onderverdeeld in konventen, die erkend zijn bij de Dienst Studentenactiviteiten van de UGent (student.ugent.be).

Cantus

Spellenavond