Cursuscruisen

Wat is cursuscruisen?

Universiteit Gent biedt je de mogelijkheid om eens te proeven van enkele lessen wiskunde op universitair niveau. Samen met een student beleef je een doorsnee lesdag in het eerste of tweede bachelorjaar. Wanneer en hoe lang bepaal je zelf.

Twee wiskundestudenten zullen ervoor zorgen dat je die dag goed begeleid wordt, door studenten uit het jaar waarin je lessen meevolgt.

Concreet

Op het inschrijvingsformulier op deze website kun je ingeven op welke dag je zou willen komen en je voorkeuren kenbaar maken. Via e-mail wordt een programma overeengekomen en wordt praktisch afgesproken, bijvoorbeeld om 's ochtends opgehaald te worden aan het station Gent Sint-Pieters. Onder de middag is er een relaxte pauze samen met studenten en mede-cursuscruisers in het studentenrestaurant van de faculteit Wetenschappen. Zelf eten voorzien is niet nodig. Voor zo'n 2 euro heb je een vers broodje, of voor 4 euro een volledige warme maaltijd.

Welke dagen?

Op elke dag waarop lessen gegeven worden aan de universiteit, kunnen leerlingen langskomen om te cruisen: deze service werkt immers niet met vaste openlesweken.

Het is gemakkelijker om een vrije dag te kiezen in het middelbaar onderwijs zoals bijvoorbeeld een pedagogische studiedag om te komen cursuscruisen. Let er dan wel op dat dit voor de UGent geen vrije dag is. De herfstvakantie in het eerste semester en de krokusvakantie in het tweede semester zijn bijvoorbeeld mooie momenten. Enkel een woensdagnamiddag wordt afgeraden, omdat het aanbod dan zeer karig is en het tijdsbestek vrij krap.

Coördinatoren

Voor vragen van welke aard dan ook over het cursuscruisen kunt u altijd een e-mail zenden naar linde.lambrecht@ugent.be.

Andere richtingen

Cursuscruisen in de opleiding wiskunde is mogelijk sinds begin 2009. Andere richtingen in de Faculteit Wetenschappen hebben deze service sinds 2011. Informatie over cruisen in andere richtingen vind je op www.cursuscruisen.ugent.be.