Gent

Gent als wiskundecentrum

Onze universitaire wiskundeopleiding wordt verzorgd door professoren en ander academisch personeel, die onderzoek in wiskunde als voorname bezigheid hebben. De Gentse universiteit heeft een grote en talentvolle groep onderzoekers en een rijke wiskundige traditie. In de gebieden incidentiemeetkunde, cliffordanalyse, fuzzy logic en statistiek werden in Gent grote onderzoeksgroepen uitgebouwd. In deze disciplines en in vele andere zijn de Gentse wiskundigen actief op internationaal niveau.

Gent als universiteitsstad

UGent is vandaag één van de grootste en belangrijkste universiteiten in het Nederlandse taalgebied. Ze onderscheidt zich op verschillende vlakken van andere universiteiten. Alle informatie over onze universiteit vind je op www.ugent.be.

Gent als studentenstad

Gent is met zijn meer 70.000 studenten de grootste studentenstad in Vlaanderen. Op vlak van wonen, vervoer, uitgaan, cultuur opsnuiven, bijverdienen, ontspannen… is de stad Gent actief om het leven van de student zo praktisch en aangenaam mogelijk te maken.

UGent kent een honderdtal officieel erkende studentenverenigingen, die zich op vrijwillige basis inzetten voor het studentenleven. Zij organiseren elke lesdag gemiddeld 30 activiteiten, gaande van debatten, quizzen en lezingen tot cantussen, bierbowlings en kroegentochten. Je vindt meer informatie over alle erkende verenigingen op student.ugent.be, waar je ook een kalender van komende activiteiten vindt.

PRIME

Gent is uniek in België als universiteitsstad met een eigen vereniging voor haar wiskundestudenten. PRIME, opgericht in 2008, organiseert wiskundige lezingen, competities, workshops en problem-solvingavonden, maar ook een spellenavond, quiz en pizzafestijn voor alle studenten wiskunde. Dit ontmoetingsplatform voor geïnteresseerde wiskundigen creëert een unieke dynamiek onder de studenten! De visitatiecommissie van 2013 prees PRIME als een voorbeeld voor binnen- en buitenlandse wiskundeopleidingen.

Naast PRIME zijn er ook verenigingen voor fysica (VVN) en informatica (Zeus) die vergelijkbaar zijn.

Erasmus

Wie graag een internationale ervaring opdoet tijdens zijn studies, kan een semester of een jaar gaan studeren aan een Europese universiteit als onderdeel van zijn opleiding wiskunde in Gent. Wiskundestudenten hebben hierbij extra voordeel, omdat één van de voortrekkers van internationalisering in Faculteit Wetenschappen een wiskundeprofessor is. Meer informatie over internationalisering: in de wiskunde, in de faculteit Wetenschappen en aan de UGent.

Wiskundecentrum S22

Gent

PRIME